Tortul de nunta perfect

Tortul de nunta perfect

Tortul de nunta perfectIndiferent daca tortul de nunta este cea mai mare sau cea mai mica grija de pe lista cu lucruri de rezolvat pana la nunta, articolul nostru isi propune sa iti ofere cateva sfaturi pretioase legate de tortul de nunta perfect.

In primul rand, alegerea unui tort de nunta nu ar trebui sa fie luata inainte de stabilirea clara a unui stil general al nuntii. Va veti dori un tort compatibil cu aspectul localului, si chiar cu sezonul in care va avea loc marele eveniment, veti vrea sa se potriveasca cu rochia de nunta, cu aranjamentele de flori si cu meniul – de aceea este bine sa asteptati pana cand puneti la punct toate aceste detalii. Atunci cand ati terminat cu toate celelalte, nu trebuie sa intrati in panica –  nu este nevoie sa aveti o schita completa a tortului in mana, dar cunoasterea elementelorde baza face mai usoara situatia.

Cel de al doilea pas il reprezinta stabilirea unui buget. Nu este primordial deoarece odata cunoscute elementele, un cofetar ar putea estima un pret; in caz contar, fara sa aiba nici cea mai vaga idee despre ce va doriti, cofetarul nu poate sugera nimic. Costul poate varia, de exemplu, mai multe arome sunt egale cu mai multi bani; cu cat aroma este mai complicata, cu atat este mai mare pretul; florile de zahar lucrate manual vor adauga banuti la fiecare felie; si glazura fondanta este, in general, mai scumpa decat crema de unt. Cand vine vorba de decor, costurile de decorare pot da bugetul peste cap. Optiunea cea mai ieftina este reprezentata de alegerea fructelor sau a florilor proaspete care, in unele cazuri, pot fi aplicate de florarul tau pentru o taxa minima. Toate detaliile suplimentare, inclusiv fructele de martipan, florile modelate cu ciocolata si diverse modele, de exemplu de dantela, vor creste pretul.

Tort de nunta

Inaltimea si marimea tortului este indicat sa se potriveasca cu numarul de invitati pe care ii ai, dar si cu localul in care va avea loc petrecerea. In general, trei niveluri vor servi de la 50 la 100 de inivitati, si probabil veti avea nevoie de cinci dintre acestea pentru 200 sau mai multi oaspeti. Tortul ar trebui sa se potriveasca spatiului – daca receptia dumneavoastra este intr-o sala de bal mare, luati in considerare cresterea inaltimii tortului cu coloane intre niveluri sau optarea pentru un niveluri false.

Pe langa faptul ca este o piesa de prezentare, tortul ar trebui sa aiba si un gust uimitor. Cand va intalniti cu potentialii cofetari, gustati o multime de arome. Nu va fie frica sa va indepartati de vanilie si ciocolata. Si nu uitati sa incercati si umpluturile – multi cofetari lucreaza cu arome complexe, cum ar fi guava si mango sau alune si mocha.

Crema de uns sau fondant? Crema de unt este adesea mult mai delicioasa, dar daca va place aspectul neted, aproape ireal al fondantului, luati in considerare inghetarea mai intai a prajiturii in crema de unt si apoi adaugrea unui strat de fondant pe intregul tort. Indiferent de tipul de glazura pe care o alegeti, respectati culorile pe care le-ati ales pentru celelalte elemente ale nuntii. De exemplu, daca nuantele dumneavoastra de nunta sunt albastru si verde, optati pentru un tort alb cu accente subtile de culoare verde-mat.

Cofetarie tort nunta

Nu uitati sa va ganditi la vreme! Daca aveti o nunta in aer liber intr-un climat cald, stati departe de frisca si de crema de unt – se topesc. Intrebati-l pe cofetar despre optiunile “de vara” sau opteaza pentru un tort acoperit cu fondant, care tine mult mai bine in conditii de caldura. In plus, trebuie sa aveti un plan de livrare detaliat.

Furnizarea tortului are nevoie de coordonare (si, de obicei, de o furgoneta refrigerata. Torturile complexe pot sa nu ajunga neaparat in forma finala, astfel incat sa nu se deterioreze, asa ca au nevoie de timp care sa le permita asamblarea. Asigurati-va ca odata ce capodopera este livrata, ea are un loc bine stabilit si un spatiu corespunzator – mai ales daca necesita refrigerare. Discutati toate detaliile de livrare cu cofetarul inainte de a semna contractul cu acesta.

Tortul dvs. va fi probabil afisat inainte de a fi taiat si consumat. Ar trebui sa aveti o masa desemnata, bine luminata, care sa permita cea mai buna prezentare posibila. O masa rotunda este perfecta pentru prajiturile circulare, dar un design liniar poate necesita o masa dreptunghiulara. Imbracati masa cu tesaturi somptuoase si decorati-o cu motive, culori si flori pentru a se potrivi cu tortul si stilul de nunta.