Cum alegi tortul de nunta!

Cum alegi tortul de nunta!

tort_de_nunta_400_01    Tortul din ziua nunti nu este doar cu rol decorativ pentru nunta ci este o tradiţie frumoasă, dar, de asemenea si etapa finala spectaculoasă a nunţii.       De aceea, este foarte important să alegeţi tortul corect.
    Trebuie să cunoaşteţi numărul invitaţilor. De acest lucru va depinde cum va fi tortul de nuntă, câte kilograme va cântări şi câte straturi va avea.De numărul de invitaţi depinde numărul de porţii. De regulă, pentru un invitat se prevede 150 - 200 g. de tort. Greutatea tortului depinde şi de compoziţia tortului, de regulă el poate fi din Icing sau Frişcă.
    De obicei, torturile de nuntă se pregătesc în câteva niveluri. Acestea pot fi 2, 3 sau chiar mai multe. Nivelurile tortului pot fi plasate unul de asupra altuia sau pe suporturi speciale, în special în cazul în care greutatea tortului este mai mare de 7 kg.
    Deseori mirii şi miresele aleg un tort de nuntă pe placul lor. Cu toate acestea, ar trebui să fie luat în consideraţie faptul că la nuntă va fi o mulţime de invitaţi, şi este mai bine să fie ales un tort care să placă majorităţii. De exemplu, mulţi preferă cremă din smântână, vişine, biscuiţi şi nuci. De asemenea, trebuie să alegeţi tort care se taie uşor. Tortul din napolitane se fărâmiţează foarte tare, din de bezea la fel. Nu uitaţi că pe masa de nuntă întotdeauna sunt multe alimente consistente, grase, deci tortul trebuie să fie uşor.
     Cofetarii profesionişti decorează torturile cu adevărat artistic, cu flori comestibile, păsări etc. Tortul poate fi original, creativ sau clasic şi riguros.